Suspendisse interdum consectetur libero id. Fermentum leo vel orci porta non. Euismod viverra nibh cras pulvinar suspen.

CRYPTOLOCKER NEDİR VE NASIL KORUNABİLİRİZ?

Son zamanlarda hızla yayılan ve adını sıkça duyduğumuz kullanıcıların kabusu olan bu virüs kullanıcıları mağdur etmeye devam ediyor.Bu virüs sisteminizde aktif hale geldiği takdirde sadece birkaç dakika içinde bütün verilerinizi çözülmesi oldukça zor olan bir algoritma ile şifreler ve kullanılamaz hale getirir.Bu işlem bittikden sonra karşınıza bir pencere çıkar ve belirli bir miktar para karşılığında verilerinizin tekrar çalışır hale getirileceği belirtilir.Bu miktar ödenmediği sürece verileriniz kullanılamaz ve kurtarılması imkansızdır.

Cryptolocker nasıl yayıldı?

Bu virüsün bu kadar hızlı yayılmasına neden olan şey yine bir açıktır.Virüs PDF sisteminde bulunan bir açık sayesinde bu uzantıdaki dosyaların içine gömülerek mail yolu ile size gönderilir.Bu maillerin içerikleri ise genelde "şu kadar borcunuz var incelemek için eki indirin ve açın vb." yöntemlerle virüsün aktif hale gelmesi amaçlanmıştır.

Cryptolocker'dan nasıl korunabiliriz?

Tabiki bu virüsten korunmanın ilk ve en önemli işlemi sistemimizde bir anti virüs yazılımının aktif ve güncel olmasıdır.Ayrıca gelen her maildeki ekleri çalıştırmamalı var olan anti virüs yazılımı ile taratmalıyız ve tabiki en önemli korunma yöntemi bilinçli bir kullanıcı olmak.